Zamieszczone przez dudek_t
kupno skody octavi 1.4 TSI w wersji mint-proszę o doradzenie
Zwiń
X
-
no wlasnieZamieszczone przez piciu666budżet napięty jak barania
Komentarz
-
-
savio ma rację. Zawsze człowiek jak cos kupi to sie później zastanawia czy nie warto było kupić droższego a jak juz kupi na przykład najbardziej wypasioną wersję jakiejś fury to sie okazuje, że można kupić coś u konkurencji jeszcze lepszego i droższego "tylko" o 5000 zł. I tak można dojść do DB7
Mint ma to co jest na prawdę niezbędne w samochodzie i jeśłi potrzebujemy po porstu auta do jazdy z A do B to czego chcieć więcej.
A co do cen proponowanych przez dealera to chwilami mam wrażenie, że wolą na sprzedazy nic nei zarobić ale zrobić wynik ilościowy w sprzedaży.Od 1997 roku Skoda. 97-99 Felicia 1.3 99-01 Octavia 1.9 TDI 90KM 01-08 Octavia 1.9 TDI 110KM 09-.. Superb 1.8 TSI & Octavia 1.6 Mint
www.gprk.pl
Komentarz
-
-
savio23, aby w mincie cokolwiek dołożyć to zaczynają się schody, a sam przebąkujesz o montażu podłokietnika który to montaż wyjdzie z 500zł, potem będziesz chciał halogeny z doświetlaniem zakrętów i światłami do jazdy dziennej, potem komputer by się przydał itd. I powoli dojdziesz do różnicy kwotowej pomiędzy wersjami. W ambiente jest dużo prościej, ponieważ już dużo rzeczy masz.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
dzięki Damian za odpowiedz . I taka mała dygresja po zobaczeniu u Ciebie zdania:Od 1997 roku Skoda
[ Dodano: Pon 09 Lis, 09 12:12 ]
Do kolegi AdamaB,odnośnieZamieszczone przez AdamBa sam przebąkujesz o montażu podłokietnika który to montaż wyjdzie z 500zł
[ Dodano: Pon 09 Lis, 09 12:22 ]
Drodzy koledzy a teraz pytanie ciut odbiegajace od tematu: jaki kolor polecacie,jaki jest najłatwiejszy w utrzymaniu,na jakim widac najmniej kurz ,brud itp.wiem ze opnie odnosnie koloru są bardzo indywidualne ale milo bedzie uslyszec jak najwioecj opini na ten temat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez savio23,jaki jest najłatwiejszy w utrzymaniu,na jakim widac najmniej kurz ,brud
Zamieszczone przez savio23jaki kolor polecacieCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Ja uważam, że OII najlepiej wygląda w czarnym i takim też pomykam.UP THE IRONS...
Polski Fanklub Iron Maiden „Blood Brothers”
http://bloodbrothers.pl/
Iron Maiden Official Website
http://www.ironmaiden.com/
Komentarz
-
-
No właśnie u mnie jest dylemat między trzema kolorowmi : czerń magic perłowy(elegancki),beż capuccino(praktyczny) lub szary anthracite(jak dla mnie neutralna barwa). Za kolorem czarnym przemawia elegancja i to ze jest tak jakby ponadczasowy,czego nie mozna powiedzieć o beżu ktory wg mnie jest wyniikiem obecnie panującej mody na ten kolorek,co nie znaczy iz jest on brzydki. Tak jak jeden z przedmówców wspomniał kolejnym argumentem za kolorem czarnym w mym przypadku jest fakt ,iż w wersji mint lusterka i klamki są równiez w tym kolorze.Pozyjemy zobaczymy ;-) Sądze ,że wizyta u dealera,która lada dzień nastapi rozwiąże tą kwestie,można będzie wtedy bezpośrednio porównać sobie wyżej wspomniane kolorki i dokonać spokojnie wyboru.
Komentarz
-
-
Ja brałam pod uwagę 3 kolory: czarny, srebrny oraz niebieski taki jak w RS. Poprzednie auto było ciemne ( metalik cegła ) więc pora na coś jasnego. Gdyby w wersji Ambiente można było wybrać bez dopłaty tapicerkę beżową to napewno byłby czarny. W czarnym ja widzę tylko jeden problem - każda ryska rzuca się w oczy. Srebrny pod tym względem jest bezkonkurencyjny moim zdaniem. Tylko że taki banalny. W końcu wygrała ta praktyczna część mnie i jest srebrny.AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
savio23, czarny jest super, ale jeżeli jeździsz po bocznych drogach to Ci odradzam. Godziny czyszczenia i kilka km uciechy z czystego auta. Miałem czarne auto, i po nim miałem srebrne i teraz też mam srebrne. Jak aniam111, napisała banalny kolor ale niesamowicie praktyczny.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
również uważam ze srebrny jest najlepszy w utrzymaniu
i nie mówię tego dla tego że sam takim jeżdżę tylko dla tego
że mając ten samochód dopiero doceniam ten kolor.
autko nawet kilka tygodni po myciu wyglada jeszcze bardzo swieżo
w czarnym hmmmm raczej kilka dni i to max.
ale czasami warto kupić taki jaki się podoba.
Komentarz
-
-
Ja osobiście od miesiąca jeżdżę 1.4 TSI Ambiente zastanawiałem się na wersją MINT ale tak na prawdę to jest to zwykły golas z klimą i absolutnie nie żałuje wyboru wersji Ambiente
Co do koloru to wygrał szary anthracite brałem pod uwagę czarny ale na czarnym wszytko widać ryski,opryski itp...
Cena - zastanawiam się czy jest na poziomie czy pozory że okazja:
lakier
swing
alarm
koło
dywaniki
climatronik
ubezpieczenie na rok PZU
64490 PLN
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkblancerowi 1.8 sportbackZamieszczone przez rkbładniejsze auto
Zamieszczone przez rkblepsze wyposażenie
Pozatym jakośc tworzyw w Lancerze i wyglad wnetrza to 2 epoki wstecz Pod koniec lat 90-tych by to przeszło, ale teraz to porazka 8) Oczywiście w modelu EVO to nie ma znaczenia ale w zwykłej cywilnej wersji to juz potęzny minus.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
lancera miałem okazję dogłębnie poznać i o ile rozmowa o bagażnikach to zawsze kwestia potrzeb to ten w lancerze jest juz nawet dla mnie za mały ->344L, wielkość zewnętrzna nie przekłada się na wielkość wnętrza i najgorsza sprawa -> silnik 1,8 o mocy 143KM w ogóle nie jedzie! (10,4 do setki!!!) wystarczy spojrzeć na civica 1,8 (8,9s!) no i civic ma bagażnik -> 485L.
totalna pomyłka IMO.
ale jak komus pasuje to czemu nie :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodalancera miałem okazję dogłębnie poznać i o ile rozmowa o bagażnikach to zawsze kwestia potrzeb to ten w lancerze jest juz nawet dla mnie za mały ->344L, wielkość zewnętrzna nie przekłada się na wielkość wnętrza i najgorsza sprawa -> silnik 1,8 o mocy 143KM w ogóle nie jedzie! (10,4 do setki!!!) wystarczy spojrzeć na civica 1,8 (8,9s!) no i civic ma bagażnik -> 485L.
totalna pomyłka IMO.
ale jak komus pasuje to czemu nie :lol:
civic 1.8 odpada bo za małe to i za drogie - no i ta deska rozdzielcza ze startreka odstrasza :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbNo i jest wrażenie że nie idzie bo to wolnossak bez turbo i łapie te 140 koni dopiero przy 6k obrotów
różnica w cenie civic<->lancer to około 10tys, moim zdaniem warto, jak ktoś się nad tymi akurat autami zastanawia.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
rkb, Lancer sportback to kupa jakich mało przez tył. Już wolałbym Renault Talie :lol: bo ta sama porażka, a za mniejsza kase.
[ Dodano: Wto 10 Lis, 09 13:57 ]
lend, cena wg. mnie OK. Ubezpiecznie chyba 1600 zł (nie wiem).
Fajnie zestawione auto, też bym tak zestawił (tylko kolor srebrny). Klimatronik obowiązkowo jak się bierze Ambiente.
Jeszcze daj sobie nakładki na progi i chlapacze o ile ci paszaByła O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig Dugrkb, Lancer sportback to kupa jakich mało przez tył. Już wolałbym Renault Talie :lol: bo ta sama porażka, a za mniejsza kase.
Fajnie zestawione auto, też bym tak zestawił (tylko kolor srebrny). Klimatronik obowiązkowo jak się bierze Ambiente.
Jeszcze daj sobie nakładki na progi i chlapacze o ile ci pasza
Napisze napewno wiecej jak sie przejade, bo widze stereotypy sa wsod nas
niestety w przedziale cenowym 50 - 55 k pln nie ma w czym wybrzydzać :P
Komentarz
-
-
Jeszcze daj sobie nakładki na progi i chlapacze o ile ci pasza
Auto miało być bez climatronika ale że ja chciałem auto od ręki a w Łodzi był taki kolor ale z climatronikiem więc mam i z nim, nakładki będą ale najpierw zimówki.
O dziwo wbrew temu co czytałem na tym forum jestem pozytywnie zaskoczony spalaniem
Komentarz
-
-
koleżanki i koledzy odpuścmy sobie moze dyskusje na temat lancera i jego wentualnej wyzszosci lub niewyzszosci nad oktawianka ;p wybor juz zapadl na ten a nie innym model. Tak na koniec moze dodam(by umotywowac dokonany wybor) iz z ta marka jestem zwiazany juz od kilkunastu lat i nigdy sie na niej nie "przejechalem",zawiodlem itp itd ;-)
Komentarz
-
Komentarz